20 Comments

 1. Geweldig beschreven, maar ik word toch je buurvrouw maar niet, ook al hebben jullie fantastische woningen. Hier staan er helaas ook nog 2 leeg, maar jullie maar 15 adl assistentes? Hier ongeveer 27. Maar waar ik blij om ben, is dat we het zelfde ervaren ookal ben ik jij niet, en jij mij niet. <3

 2. Gea Prins

  Een herkenbaar verhaal….Zelf woon ik inmiddels 2,5 jaar in een Fokus woning te Heerenveen. Een fantastische plek, met een prima team ADL -assistenten. Uiteraard ben ik niet altijd tevreden, maar wees eerlijk, overal is wel eens wat, en we zijn allemaal mens!! Als je maar in gesprek blijft. Ik hoop hier oud te mogen worden….

 3. Petra

  Wat een leuke realistische beschrijving van wonen bij Fokus.
  Ikzelf werk al 7 jaar met veel plezier in Zwolle-Ittersumerlanden.
  Veel plezier op jouw plekje.

 4. Henny Groeneweg Broekhuizen

  Wat een fijn verhaal. Ik zie het helemaal voor me. Kan me als gewezen ADLer alles heel goed voorstellen.Wat fijn dat je je draai kunt vinden en dat je je gekent voelt in het project. Nog heel veel woongenot toegewenst.

 5. Henk van der Stelt

  Hi Annemarie,

  Mooi be- en geschreven.
  Geweldig goed inkijkje hoe het is om bij Fokus te wonen. Ik hoop dat dat je het nog heel veel jaren zo naar je zin hebt.

  Henk (lid RvT van Fokus)

 6. Ria Alink

  Wat een fijne reactie op het wonen bij Fokus, maar ook bij het werken bij Fokus. En hoe je ermee omgaat. Zelf heb ik er 27 jaar gewerkt en ik moest met ontzettend veel spijt ermee ophouden. Nog steeds ben ik er ’s nachts mee bezig, al ben ik nu twee jaar met pensioen. Ik heb er erg van genoten zei altijd fijn om van je hobby je werk te maken.

 7. Christel Strebus

  Het zou door mij geschreven kunnen zijn Annemarie.
  Chappeau voor je artikel.
  Zelf woon ik sinds 1 april in Ansterdam Osdorp en ook daar is een grote lege woning al heel lang beschikbaar.
  Daar snap ik niets van. Er zijn, alleen al bij revalidatiecentra, zoveel mensen die voor dit soort woningen in aanmerking komen.
  Zou Fokus wellicht meer moeten adverteren of ‘de boer op gaan’?

  • Karin

   Ik heb jaren bij Fokus gewerkt, nu ben ik werkzaam in de revalidatie. Helaas valt dit toch vaak tegen en zijn er in de praktijk toch vaak genoeg redenen waarom iemand niet in aanmerking komt of dat een andere optie meer geschikt is!

   Verder een heel herkenbaar stuk. De nuchterheid en humor waarmee je schrijft is ook de hele sfeer die ik bij het project heb ervaren waar ik heb gewerkt!

   • Anoniem

    Oa omdat per project het wel of niet goed loopt je hebt projecten zoals hier beschreven. En je hebt er een flink aantal waar mensen weg gaan of weg willen of moeten .ik zelf zou best willen blijven maar klachten van jaren. Al vanaf eind 2013. Worden niet opgelost.

    Maar lang verhaal dat aangezien ik wacht op een aangepaste woning ik hier nu niet neer zet.

    Ik heb het probleem dat er weinig tot geen woning gen zijn die sociale huurwoning en rolstoelgeschikt in eigen stad. Met daarnaast ook nog dat WMO aantal voorzieningen die noodzakelijk zijn niet wilde toekennen. En ook daar eerst moet worden toegekend. Word wel goed Door CMO ondersteund. En woningbouw denkt goed mee. Gelukkig mag ik niet uit woning gezet worden zolang er nog geen aansluitend beschikbaar zijnde aangepaste woning in deze stad voor mij vrij is en woonklaar.

    Maar hoor van anderen ook verspreid in het land dat er vele verschillende klachten zijn en die mijn klachten herkennen. Ook met dan moeten verhuizen maar of Door WMO niet worden geholpen en of er geen woning is om naartoe te verhuizen.

    Dat of vast zitten omdat ze alleen nog verpleeghuis als optie voor ze overblijft. En dus dan maar verder emmer en zich vast voelen zitten

    Terwijl het zo n mooi concept is en op andere locaties je dan hoort dat het wel goed loopt.

    (Sorry sta op anoniem voor eigen rust. Weet niet of het voor mij anders consequenties heeft . Aangezien Ik nog geen andere woning in zicht heb. En ik wil adl ers in mijn project niet pijn doen. Ik zag ze altijd hard rennen en echt proberen wat ze konden)

 8. Gerda

  Vele jaren heb ik met heel veel plezier in het Zuiden des Lands in een Fokus project gewerkt. Helaas is dit sinds enkele jaren door mijn ziekte niet meer mogelijk. Nog dagelijks mis is dit werk en vooral het contact met de clienten. Ik droom er soms nog van en dan in positieve zin.
  Nu ik zelf voor sommige zaken afhankelijk ben van anderen realiseer ik mij hoe moeilijk wachten is. Ik heb de laatste jaren steeds meer bewondering gekregen voor de clienten.
  Ik weet bijna heel zeker dat ik geen gemakkelijke client zou zijn, al zou ik er natuurlijk wel veel moeite voor doen.
  Veel plezier en nog jaren woongenot bij Fokus. Fokus is apart maar niet apart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.